West Visayas State University Medical Center
- finlandiniloilo
- Dec 11, 2017
- 2 min read
Terve!
Vaihdon puoliväli on jo takanapäin, mikä tarkoittaa sitä, että olemme vaihtaneet sairaalaa West Visayas State University Medical Centeriin, WVSU:n. WVSU sijaitsee kauempana talostamme, kuin edellinen sairaala, ja menomatkalla käytämme kahta Jeepneytä ja kotiin tullessamme käytämme taksia. Kyseessä on WVMC:n tavoin hallituksen sairaala, mutta ero sairaaloiden välillä on siinä, että WVSU:lla on mahdollisuus kieltäytyä potilaista, mikäli tilaa ei ole. Täten olosuhteet sairaalassa, etenkin osastoilla on paremmat.
WVSU ja fysioterapia
Toisin kuin ensimmäinen sairaala, WVSU on yhteistyötä useiden yliopistojen kanssa. Tämän vuoksi fysioterapian puolella opiskelijat “hallitsevat”, sillä seitsemän fysioterapeutin lisäksi terapiatilassa häärii 17 fysioterapeuttiopiskelijaa. Meidän osaltamme tilanne tarkoittaa sitä, että emme ole opiskelijoina niin erityisiä, kuin ensimmäisessä sairaalassa. Emme ole myöskään päässeet niin paljon “käsiksi” potilaisiin uudessa sairaalassa. Tämä ei sinänsä harmita, sillä olemme kohdanneet uudessa sairaalassa paljon lisää mielenkiintoisia ja uusia tapauksia meille.

Fysioterapeuttiopiskelijat Wella & John. Vietämme usein aikaa kyseisten opiskelijoiden kanssa sekä jaamme kokemuksiamme ja oppejamme keskenämme.
Näistä tapauksista esimerkkinä selkäydintulehdus nuorella tytöllä, joka oli vienyt kokonaan kyvyn kävellä, mutta nyt, kuukausi myöhemmin hän oli jo terapian avulla palautunut niin, että lyhet matkat taittuivat kävellen. Diagnoosin olemme kuulleet aiemmin, mutta todellisuudessa emme aiemmin tapausta olleet nähneet. Tämän lisäksi olemme kohdanneet paljon erilaisia traumatapauksia, kuten parivuotiaan taaperon, joka oli jäänyt auton alle, aiheuttaen näin aivovamman. Kyseinen pikku sankari on kuitenkin nyt jo niin hyvässä kunnossa, että kävely taittuu jo jotenkin.
Fysioterapian vastaanotto on yhtä suurta huonetta.
WVSU:n osastoja
Olemme päässeet työskentelemään uudessa sairaalassa lääkäreiden ja kirurgien kanssa. Moniammatillinen yhteistyö on avannut ovet kampurajalan kipsaamisen ja lonkkaleikkauksen seuraamiseen. Kyseinen nelituntinen totaalivaihto oli sanoinkuvailematon kokemus, joka tulee varmasti säilymään meidän mielissämme aina. Leikkauksessa näimme konkreettisesti anatomian kirjan sisälle ja mikä tärkeintä, jatkossa työskennellessämme asiakkaan kanssa, jolle on tehty kyseinen toimenpide, pystymme ymmärtämään tilannetta ja selittämään asiakkaalle, miksi lonkka on niin kipeä useita viikkoja leikkauksen jälkeen. Uskomme, että pystymme antamaan asiakkaalle tämän jälkeen paremmat ohjeet kuntoutumiseen ja antamamme terapia on rikkaampaa. Tulevina viikkoina pääsemme vielä seuraamaan muutamia leikkauksia. :)
Wannabe kirurgit leikkaussalin ovella
Kaiken kaikkiaan sairaalat ovat hyvin samankaltaisia, sillä terapiamenetelmät ovat pääosin samanlaisia (sähkö, ultraääni, liikelaajuus harjoitteet), mutta koemme silti rikastuttavaksi päästä näkemään kaksi erilaista työympäristöä. WVMC antoi meille kokemusta ihanasta työyhteisöstä, kun taas WVSU on laajentanut tietoisuuttamme diagnooseista.
Työterveisin Elisa, Anu & Jenna
Comments